Les clavegueres d’Interior

Les males pràctiques i la corrupció al ministeri de l’Interior del govern espanyol descobertes a partir de les gravacions de les converses entre el ministre Jorge Fernández Díaz i l’exdirector de l’Oficina Anticorrupció de Catalunya Daniel de Alfonso revelades pel diari ‘Publico’ el mes de juny de 2006. El documental ‘Las cloacas de Interior’ recull el testimoni en exclusiva de dos comissaris i un sergent de la Guàrdia Civil, posa al descobert una xarxa d’interessos i pràctiques corruptes que va més enllà de la persecució als enemics polítics. La trama implica policies, jutges, fiscals i empresaris: una estructura dins de l’estat que ofereix els seus serveis als més poderosos. El documental repassa també les males pràctiques al ministeri de l’Interior del Regne d’Espanya des de l’inici de la transició.