Oposició veïnal a una antena de telefonia al carrer Torre d’en Damians

Una antena de telefonia mòbil de la companyia Telefònica ubicada al número 24 del carrer Torre d’en Damians, ha reobert a Hostafrancs, la polèmica sobre la ubicació d’aquesta mena d’instal·lacions. L’Associació de Veïns d’Hostafrancs demana a l’Ajuntament que controli el nombre d’antenes i la seva ubicació al barri. Fa quatre anys, el veïnat de la zona ja es va organitzar per eliminar una antena en aquesta mateixa zona, molt a prop de l’escola Joan Pelegrí.

El Districte de Sants-Montjuïc ha informat que aquesta antena compta amb autorització d’instal·lació però no té autorització de funcionament. Segons ha explicat el conseller tècnic del Districte, Xavier Ferré, quan l’empresa sol·liciti posar-la en funcionament, es faran les comprovacions que calgui ababs d’atorgar o no la llicència.

El departament de Salut de la Generalitat controla que aquest tipus d’instal·lacions compleixin la normativa i, si no és així, es pot procedir al tancament o desmuntatge de l’antena. Els veïns creuen que , en aquesta ocasió, l’operadora de telecomunicacions ha intentat amagar l’antena col·locant-la al costat d’una xemeneia.