El comerç de l’eix Plaça Espanya-Creu Coberta-Sants atreu el 3,9% dels compradors de Barcelona

El comerç de l’eix Plaça Espanya-Creu Coberta-Sants atreu el 3,9% del total de compradors a les diferents àrees comercials de Barcelona, segons dades de l’enquesta Òmnibus Municipal de l’últim trimestre de 2016. En concret, l’1,6% del total d’enquestats en el conjunt de la ciutat es declara comprador a l’eix Sants-Creu Coberta i un 2,3% respon que fa les compres al centre comercial Arenes de la plaça d’Espanya. L’enquesta confirma la bona valoració de la ciutadania envers el comerç de proximitat. El 51% dels ciutadans de Barcelona se senten més ben tractats a les botigues del barri.

Pel que fa als hàbits de compra a Barcelona, els resultats de l’últim trimestre de 2016 assenyalen que el comerç de proximitat és l’opció escollida per més del 90% de la ciutadania per comprar aliments, aliments frescos i altres productes d’ús quotidià. Aquesta preferència ciutadana també contribueix a tenir un comerç més sostenible, ja que la immensa majoria de compres es fan desplaçant-se a peu. Tant és així que per adquirir aliments (83,8%), alimentació fresca (85,4%) i altres productes d’ús quotidià (81,9%) l’ús de la resta de sistemes de transport és molt poc rellevant.

En relació amb altres compres, com la roba i el calçat, es continua preferint la botiga especialitzada o de barri (44,8%) per davant d’altres tipus d’establiments. També se segueix aquest hàbit a l’hora d’adquirir productes de cultura i oci (62,3%).

Els aspectes del comerç de proximitat que la ciutadania de Barcelona valora més positivament són l’honradesa (94,9%), el tracte (94,6%) i la professionalitat (93,5%).

ÀUDIO DE LA NOTÍCIA