Les primeres propostes per al pla d’usos apunten cap a la limitació de bars a Creu Coberta

El procés de participació que ha obert el Districte de cara a definir el que ha de ser Pla d’usos del triangle Sants-Hostafrancs ha definit, entre les primeres idees de treball, la limitació de llicències de bars i restaurants al carrer Creu Coberta. La primera sessió dels ‘tallers participatius’ celebrada el dia 15 de març va comptar amb unes 30 persones, entre les quals estaven representades diverses entitats, veïns i comerciants. La reunió va servir per definir tres àrees diferenciades dins del que pot ser la regulació d’usos al triangle format pels carrers Creu Coberta, Tarragona i passeig de Sant Antoni.

Una d’elles és el carrer Creu Coberta on les primeres propostes recollides en la sessió parlen d’evitar “una proliferació excessiva de cases de degustació” que vagi en detriment del comerç de proximitat, segons ha explicat el conseller tècnic del Districte, Xavier Farré. En canvi, per l’àrea de la plaça Joan Pelegrí-Consell de Cent, s’apunta que el futur pla d’usos pot afavorir l’obertura de noves activitats econòmiques “de comerços i també restauració”, ha explicat Farré.

La tercera zona de regulació diferenciada seria l’àrea integrada per plaça d’Osca, carrer Riego i entorns, que segons el conseller tècnic de Sants-Montjuïc, està clarament identificada com a zona de “massificació” d’estabilients de pública concurrència, raó per la qual l’Ajuntament va decretar-ne la suspensió de llicències al juliol de l’any passat.

Un cop recollides les primeres propostes, el procés de definició del futur pla d’usos del triangle Sants-Hostafrancs avançarà amb dues sessions més de participació, previstes inicialment per als dies 29 de març i 5 d’abril.

ÀUDIO DE LA NOTÍCIA