Els veïns de l’edifici comprat per un grup inversor al carrer Leiva no volen deixar els pisos

Les 13 famílies que viuen al número 37 del carrer Leiva es neguen a marxar de casa, després que un grup inversor immobiliari hagi comprat l’edifici. Alguns dels veïns fa més de 20 anys que viuen en aquest immoble i no volen marxar del barri. Fa poques setmanes que l’empresa que ha adquirit la casa ha contractat vigilància privada a la finca. Alguns veïns ja han rebut la notificació que no se’ls renovaria el contracte un cop s’arribés a la data acordada. Tot apunta a que els compradors de l’edifici volen fer-hi apartaments de luxe.

Els veïns del carrer Leiva han penjat pancartes als balcons on es poden llegir missatges com “no ens faran fora” o “l’habitatge és un dret”. No volen marxar i es queixen que en cap moment no els han donat una opció de compra.

L’Ajuntament està fent un seguiment del cas. El Districte de Sants-Montjuïc ha comprovat que no hi ha cap actuació il·legal per part de l’inversor immobiliari propietari de l’edifici però censura l’expulsió dels veïns.

Aquest immoble va ser adquirit l’any 2007 per un banc, després que l’anterior empresa fes fallida. Ara, un grup inversor immobiliari ha comprat la finca al banc. Els afectats creuen que el barri d’Hostafrancs comença a patir el fenomen de l’anomenada ‘gentrificació’ que expulsa els veïns en benefici del turisme o l’especulació immobiliària.

ÀUDIO DE LA NOTÍCIA

 


One thought on “Els veïns de l’edifici comprat per un grup inversor al carrer Leiva no volen deixar els pisos

  1. Pilar

    No es que creguem que el barri s’està gentrificant, es que es una realitat ! Nomes s’ha de veure l’augment exponencial del turisme, la pujada dels preus dels lloguers, i que quan obra una botiga nova es comerç pel turisme: bars amb terrasses, supermercats 24h i botigues de regal. ( tot a 100).
    Lodel grup inversor que ha comprat l’edifici i en fa fora els veïns ja esla bomba.
    Per no parlar dels pisos turístics ( com el de sobre casa meva) i els problemes de convivència i sorolls i provoquen.
    Espero que l’ajuntament s’hi posi aviat a buscar una sol.lució o acabarem com Venecia, que hi ha re tot excepte Venecians.