L’Escola Joan Pelegrí participa en el projecte Nova Escola 21

dsc_0163L’escola Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs és un dels 481 centres d’arreu de Catalunya adherits al programa Escola Nova 21. Aquest programa, impulsat per la Diputació de Barcelona aposta per un canvi de model didàctic més basat en l’aprenentatge mitjançant valors, habilitats i per projectes.

Es tracta d’anar més enllà dels exàmens periòdics, la memorització de continguts sense reforçar la capacitat crítica, les classes magistrals, els deures i els llibres de text. Al districte de Sants-Montjuïc n’hi ha 13 d’aquestes escoles que participen en el programa Escola Nova 21.

D’altra banda, l’Escola Joan Pelegrí pertany des de setembre de 1992 al Pla d’Escoles Associades a la Unesco. Es tracta d’un grup de centres educatius que des de l’any 1953 comparteixen els objectius que la Unesco té com a propis. A l’Estat espanyol hi ha aproximadament unes 250 escoles dins del pla de la Unesco. Una quarta part d’aquests centres són a Catalunya.

ÀUDIO DE LA NOTÍCIA